RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Європейські топ-політики звернулися до українців з нагоди висунення Тимошенко в президенти

Колишній Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен і президент Європейської народної партії Жозеф Доль звернулися до українців з нагоди висунення лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко на пост президента України.

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Я роблю це як друг України, який, як багато інших, давно бореться за її право ухвалювати рішення щодо свого майбутнього шляху", - зазначив Андрес Фог Расмуссен.

"Майже п’ять років тому українці вийшли на вулиці, щоб вимагати свободи і кращого майбутнього як європейська демократична держава. Минулі п’ять років принесли багато викликів. Не в останню чергу тому, що Росія намагалася зашкодити прогресу України на кожному кроці. Однак сьогодні ви можете дивитися у краще майбутнє завдяки колективним зусиллям і жертовності українців і безпрецедентним безпековим, економічним й енергетичним реформам, які було запроваджено", - відмітив екс-керівник НАТО.

Також він додав, що в останні роки зустрічався з лідерами у Вашингтоні та європейських столицях, і має послання до всіх українців.

"І те, що я чув, є моїм посланням до вас сьогодні: Україна стоїть на правильному шляху до єдності і суверенітету, саме тому наступний рік стане ключовим для того, щоб зберегти курс до реформ, якщо ваша країна прагне наближення до євроатлантичної родини", - сказав політик, додавши, що він і багато інших друзів України на Заході продовжуватимуть робити все можливе, щоб забезпечити євроатлантичну підтримку на шляху України.

У свою чергу, Жозеф Доль додав, що Україна починає дуже важливий рік, адже саме цього року український народ обиратиме свій курс та нового президента і парламент.

"Я дуже щасливий, що «Батьківщина», яка є однією з найстаріших українських партій у парламенті та членом родини ЄНП, вступає у цей період у відмінній формі. Все це завдяки добре розвиненим регіональним організаціям, професійній команді, сильному керівництву та ґрунтовній політичній програмі. Я вітаю висунення кандидатури Юлії Тимошенко на посаду президента України", - додав европейскьий політик.

На його думку, Тимошенко завжди була надійним партнером Європейськоъ народноъ, який діє в інтересах України.

"ЄНП визнає зусилля, які доклала "Батьківщина" та її лідер для наближення України до ЄС, просування європейських стандартів і цінностей та підтримки демократичного розвитку України. Я також вітаю принципову позицію партії щодо протидії російській агресії та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України", - зазначив Доль, додавши, що унаступні роки на Україну чекає багато роботи, адже обов’язково необхідно запровадити вже затверджені реформи та затвердити інші, які також є необхідними.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: