RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Почніть з себе: Ляшко жорстко відчитав ПАРЄ за торгівлю Україною

У ПАРЄ знову постало питання про повернення російської делегації в обмін на щорічні внески, що свідчить про те, що Європа намагається торгувати своїми принципами.

Про це, як повідомляє прес-служба Радикальної партії, заявив лідер політсили Олег Ляшко, пише "Інформатор".

"Ми бачимо, що головне питання, яке тут звучить - це повернення російської делегації в обмін на гроші. Тобто, торгують принципами заради вигоди і відстоюють виключно власні інтереси. Прагматично, цинічно, жорстко", - сказав Ляшко, який перебуває в Страсбурзі.

На його думку, українці повинні діяти так само - "менше слухати, що говорять з закордонів, і робити те, що вигідно для нашої країни: для відновлення економіки, підвищення добробуту українських сімей, заборони вивозу сировини з України та припинення перетворення України на сировинну колонію".

"Вони нам розповідають про принципи, а самі рахують гроші", - підкреслив політик.

Також Ляшко заявив, що Асамблея могла б закрити діру в бюджеті в 60 мільйонів євро, не зраджуючи своїм принципам.

"Вони пропонують закрити дефіцит, повернувши Росію. Росію, яка не виконала жодних резолюцій ПАРЄ, яка окупувала Крим і Донбас. Нехай скорочують бюджети, бюрократію, економлять на собі. Крім того, через півроку генсек Ягланд йде на пенсію. Він отримає величезний пакет соціальних пільг на кілька мільйонів євро. Замість повернення російської делегації, нехай він відмовиться від пільг і бонусу в кілька мільйонів євро і покаже приклад, як залатати дірки в бюджеті ПАРЄ. І принципи будуть дотримані, і дефіцит зменшиться, і не зрадять українців, які сьогодні борються за свою і європейську свободу", - підкреслив Ляшко.