RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

До другого туру виборів виходять Зеленський і Порошенко: результати свіжого опитування українців

Згідно зі свіжими соціологічними опитуваннями до другого туру президентських виборів виходять шоумен Володимир Зеленський та діючий президент Петро Порошенко.

Результати відповідного дослідження були проведені з 16 по 29 січня 2019 силами трьох соціологічних компаній - Центру соціальних і маркетингових досліджень "Соціс", Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) та Центру Разумкова.

Так, найбільшу підтримку населення серед тих, хто візьме участь у голосуванні і визначився зі своїм вибором, отримав би Володимир Зеленський (23%). Друге місце займає Петро Порошенко - 16,4%. За Юлію Тимошенко готову відати респондентів 15,7% своїх голосів.

Загалом, близько 23% виборців на даний момент ще не знають, за кого віддадуть свій голос.

Крім того, у своїх заявах населення показує досить активну позицію із волевиявлення. Близько 82% українців стверджують, що у більшості випадків, майже завжди чи завжди голосують, коли в Україні проходять вибори різних рівнів. Всього близько 6% ніколи чи майже ніколи не голосують.

Відзначимо, що в дослідженні взяли участь 11 тисяч респондентів у всіх областях України (без урахування населення АР Крим і окупованих територій Донецької і Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України старше 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення і область проживання. Статистична похибка дослідження: +/- 0,9%

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика