RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Тимошенко пообіцяв забезпечити молодь доступним житлом

Для того щоб кожен українець мав можливість придбати власне житло, нова влада змінить принципи іпотечного кредитування.

Про це Юлія Тимошенко зазначила під час зустрічі з підприємцями Полтавської області.

«Житлову проблему треба вирішувати, будуючи правильне кредитування», – наголосила вона.

Для того щоб зробити житло доступнішим, за словами лідера «Батьківщини», потрібна також дерегуляція та зняття з будівельної галузі «корупційного навантаження».

Наразі, зауважила Юлія Тимошенко, існує декілька проблем, з якими стикається молодь, яка хоче мати власну квартиру. Насамперед, це зависокі відсотки по іпотечних кредитах.

«Не може молода родина заплатити 20% річних по іпотечному кредитуванню. І дуже короткострокове у нас сьогодні іпотечне кредитування – 3 -5 років», – обурилася вона.

Ще одна проблема, на яку звернула увагу кандидат у президенти, – це великий перший внесок, що наразі становить 25-30%: «Жодна молода родина або родина, яка не займається бізнесом, не може заплатити його».

Юлія Тимошенко переконана, що проблему треба вирішувати покроково: знімати обов’язковий перший внесок, запроваджувати кредитування не під заставу, а під страхування ризиків, знижувати ставки по кредитах до 3-4 % річних і переходити на довгострокову іпотеку, щоб кожна родина розраховувала, за скільки років зможе повернути кредит.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: