RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Раді запропонували прийняти важливе рішення для членства України в НАТО

Фракція "Народний фронт" ініціює офіційне звернення Верховної Ради до НАТО щодо надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі.

Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції Максим Бурбак, зазначивши, що відповідну постанову фракція зареєструє 5 лютого.

Він підкреслив, що після прийняття змін до Конституції щодо незворотності курсу на ЄС і НАТО Рада має прийняти й постанову щодо звернення до НАТО щодо ПДЧ.

"Окрім внесення змін до Конституції ми ініціюємо офіційне звернення Верховної Ради до НАТО щодо надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі або іншого, юридично обов’язкового прискорюючого механізму набуття членства. Сьогодні ми зареєструємо проект відповідної постанови", - сказав він.

Бурбак нагадав, що у 2008 році Арсеній Яценюк, як спікер парламенту, підписав звернення до НАТО про ПДЧ разом з президентом і прем’єром.

"Тоді "регіонали" заблокували парламент. Через 10 років ми повинні дати зелене світло плану дій щодо членства в НАТО. І Україна буде членом НАТО", - наголосив керівник фракції.

Політик додав, "очевидно, що підмоги потребує не лише Україна".

"Посилення потребує і саме НАТО. Сила цього Альянсу в колективній безпеці. Це опора вільного світу", - підкреслив Бурбак.