RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо, як глава поліції Київщини Ценов блокує розслідування справ про нелегальних забудовах в Ірпені

Начальник управління Національної поліції в Київській області Дмитро Ценов блокує розслідування кримінальних справ, які стосуються незаконних забудов території МВС в Ірпені та інших містах Київської області.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України, заступник голови ГО "Всеукраїнська спілка ветеранів АТО" Армен Согомонян.

"Хто не дає можливості розслідувати всі ці справи? Покажіть мені, хто в області може стояти вище генерала Ценова і не давати можливість йому розслідувати кримінальні справи, які скупчилися вже десятками в Ірпені, Бучі, Вишгороді та інших містах Київської області", - написа Согомонян в ефірі одного з каналів в соцмережі Facebook.

Зокрема, за його словами, Всеукраїнський союз ветеранів АТО неодноразово звертався з заявами до обласної поліціїщодо незаконної забудови в Ірпені житловим комплексом території кінологічного комплексу Державної служби охорони, який належить МВС.

Согомонян нагадав, що проти нелегальної забудови цієї території багатоповерховим будинком виступали місцеві активісти, які стикалися з спецпідрозділом обласної поліції, який її захищав.

Також в Бучі, за інформацією радника глави МВС, одна з ірпінських компаній планує незаконно забудувати територію пансіонату міністерства внутрішніх справ, загальна площа якої 3 га і яка знаходиться біля міського парку.

Согомонян нагадав, що все це майно належить системі МВС, але розпоряджається ним обласне управління поліції.

«Ось у мене пачка паперів ... - це за 2018-2019 роки звернення від нашої організації і громадськості в обласне управління поліції до пана Ценоваі відповіді на наші запити ... жоден наш запит не проходить в обласній поліції (в кримінальних виробництвах - ред.) . Зате у пана Ценова в Київській області вже з'явилася земля - 4 га і я впевнений, що у нього є квартири в Ірпені та Бучі в новобудовах, особливо в Ірпені, де він щільно працює з міською владою ... я не хочу нікого звинувачувати, але я не знаходжу іншого пояснення», - сказав Согомонян.

При цьому він назвав звинувачення в причетності до незаконної забудови міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Нацполіціі Сергія Князєва, озвучені деякими ЗМІ, спробою їх підставити під час виборчого процесу.

Нагадаємо, раніше про причетність Ценова до незаконних забудов Ірпеня на своїй сторінці в Facebook заявляв депутат Ірпінської міської ради, громадський активіст Лаврентій Кухалейшвілі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: МВС, Ірпінь