RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Яценюк застеріг Україну від надій на патерналізм

Україна зможе бути успішною тільки в тому випадку, якщо сама стане сильною, зокрема й втіливши в життя план щодо приєднання до Євросоюзу та НАТО.

Таку думку висловив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, відкриваючи 7-й Київський Безпековий Форум для молоді в четвер, 21 лютого.

Він наголосив, що ставши членом ЄС Україна зробить цю організацію тільки сильнішою, не лише розширивши межі спільноти, але й посиливши її зсередини.

"З одного боку, це означає, що Україна повертається до своєї європейської сім'ї. А з іншого - Європа нарешті визнає: Європейський Союз і географічно, і політично розширюється. Визнає, що Україна і є Європа", - підкреслив Яценюк.

Він наголосив, що цей поступ буде непростий, і дорожньою картою реформ і наближення до стандартів ЄС є Угода про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі. Політик підкреслив, звертаючись до молоді, що "ви будете тими, хто житиме у великій об'єднаній Європі, де Україна буде членом Європейського Союзу".

Разом із тим він зауважив, що ви вже є тими, "хто зобов'язані своєю працею, своїм розумом, своєю волею зробити це реальністю".

"За нас це ніхто не зробить. Не очікуйте, що з'явиться будь-хто, хто зробить кожного з вас окремо і всю країну в цілому щасливими. Немає доброго царя і справедливого імператора. Патерналізм – це шлях до економічного і політичного занепаду. Власні сили, власна впевненість і власний поступ – це запорука успіху", - звернувся він до молоді.

Саме такий шлях чекає Україну і щодо членства в НАТО, наголосив лідер НФ.

Яценюк підкреслив, що український парламент здійснив історичний крок, проголосувавши за зміни до Конституції, що забезпечують незворотність курсу України на ЄС і НАТО.

"Це не робить членство в ЄС і НАТО завтра. Тому що це ми повинні зробити своїми руками і головою. Але це забезпечує незворотність цього курсу. Хто би не став президентом, яка би не була сформована коаліція, який би не був уряд чи прем'єр-міністр, Основний закон країни, який проголосований конституційною більшістю членів парламенту, визначив: ЄС і НАТО – це стратегія України", - наголосив політик.

Київський Безпековий Форум для молоді, організований Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", - це платформа для обговорення молодими експертами актуальних питань міжнародних відносин та зовнішньої політики України. Мета форуму – посилення ролі нового покоління експертів, покращення їх вміння брати участь у процесі політичного аналізу та розвитку.

Під час цьогорічного дводенного Форуму представники усіх регіонів України, а також молоді спеціалісти з Грузії, Німеччини та Польщі будуть обговорювати сучасні виклики, перед якими стоять міжнародні організації (ЄС, НАТО, ОБСЄ, ООН, РЄ). Згодом учасники презентують альтернативний погляд на діяльність цих організацій.