Лукашенко пожартував про включення Росії до складу Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розсмішив журналістів жартом про включення Росії до складу його країни, розмірковуючи про союз з РФ.

Нею він поділився під час "Великої розмови з президентом", передає tut.by.

"Але найчастіше, приймаючи рішення, вони не вирішуються, ці проблеми. Але ви ж розумієте, що не ми ж тут норовимся і не виконуємо прийняті рішення в силу певних причин. Тому ще раз підкреслюю: ніяких закулісних темних схем ми не виробляли. Ми не маємо права за договором щось зробити за спиною у людей. Все одно, якщо ми до цього питання серйозно повертаємося, люди повинні визначатися і вирішувати ці питання. Тому я тоді і сказав, що стосується двох президентів, це так напівжартома було сказано: Не питання, ми об'єднаємося хоч зараз. Люди до жни вирішити. Я іноді жартома кажу: якщо ми будуємо союз на рівноправній основі, точно вам скажу, що росіяни абсолютно нічого не бояться, вони готові хоч завтра до об'єднання. Правда? Правда. Починають розмовляти про включення країни, туди-сюди, я кажу: "Слухайте, ось нормальний варіант: давайте до складу Білорусі включимо Росію". Ну, а чого? А ви думаєте, що, якби ми серйозно поставили це питання, росіяни були б проти? Ні. А чого їм боятися? Ведмідь величезний, куди не включи, якщо щось не так, вийдуть в будь-який момент. З такого Союзу Радянського вийшли, так чого тут боятися. Ну і деякі говорять: ось тут продовження влади комусь і інше. Ну давайте на цьому етапі зробимо білоруського президента президентом цієї країни або союзу. Якщо принцип рівноправності, чого ви ставите завжди питання: ось Білорусь кудись вставити, керувати союзом будуть тільки росіяни і так далі. Давайте дотримуватися принципу рівноправності. Коли вже починають занадто насідати, я жартома про це говорю", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав "припинити розмови" про можливе приєднання країни до Росії.