RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

"Вільна платформа" висловилась на підтримку Тимошенко: заява

Юлія Тимошенко - єдиний політик, який не намагався при владі заволодіти національними телеканалами, тому саме вона здатна забезпечити свободу слова в Україні.

Про це заявила громадська організація "Вільна платформа", аргументуючи своє рішення підтримати лідера "Батьківщини" у боротьбі за пост президенти України.

"Суспільство має отримувати перевірену, об’єктивну і оперативну інформацію щодо подій в Україні та світі. Саме тому будь-яка заангажованість і залежність медіа неприпустимі", – зазначив голова "Вільної платформи" Михайло Комінко.

Він додав, що Тимошенко – "єдиний український топ-політик, який, перебуваючи при владі, ніколи не намагався заволодіти національними телеканалами. Саме вона змінить правила гри: сприятиме свободі слова та незалежності медіа в Україні".

У ГО "Вільна платформа" переконані, що сьогодні в Україні практично всі медіа монополізовані за російською моделлю. Занепад економіки призвів, зокрема до драматичного падіння рекламного ринку, що не сприяє свободі ЗМІ і фактично ставить їх у залежність від власників, олігархів і влади.

Ретельно проаналізувавши пропозиції всіх кандидатів у президенти України щодо стратегії економічного зростання і забезпечення свободи слова, "Вільна платформа" ухвалила рішення підтримати Тимошенко.

"Ми впевнені, що позитивні зміни розпочнуться з першого дня каденції нового президента України. Нам потрібні професійні, вільні і незалежні ЗМІ, що зможуть ефективно боротися з фейками і пропагандою та йти у контрнаступ на інформаційному фронті. Тимошенко здатна створити умови для належної роботи медіа", – додав Комінко.

Довідка: Незалежна організація ГО "Вільна платформа" заснована у 2016 році і сьогодні об’єднує представників ЗМІ, лідерів думок та активних громадян з усіх регіонів України. Платформа реалізує низку активностей, спрямованих на збільшення різноманіття джерел новин, покращення якості контенту, збереження об’єктивності і свободи національних, регіональних і місцевих ЗМІ.