RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Луцьку розгорівся скандал через банер проти Порошенка: фото, відео і всі подробиці

У Луцьку на стіні 16-поверхівки вивісили величезний банер із зверненням до президента України Петра Порошенка.

Відповідні фото опубліковано виданням "Волинські новини".

"Ти став президентом на крові хлопців 51 ОМБР. Щоб сховати свої злочини, твої генерали її знищили. Волинь такого не пробачає", - говорилося на банері.

Незабаром банер був пошкоджений і знятий промисловими альпіністами.

У той же час, правонаступники 51-ої бригади, 14 окрема механізована бригада опублікувала на своїй сторінці в Facebook заяву, в якому виступила проти використання імені бригади в "мерзотному політиканстві".

51-а окрема механізована бригада проіснувала до 2014 року. Її історія за той рік - це цілий ряд трагічних подій, де гинули солдати бригади (Волноваха, Саур-Могила, Іловайськ).

Перші втрати 51 ОМБ зазнала 22 травня, коли бойовики обстріляли блокпост під Волновахою (Донецька область).

На місці загинули 9 людей. Відповідальність за це взяли на себе бойовики так званої ДНР. Генеральна прокуратура на той момент порушила два кримінальні виробництва - за кваліфікацією "терористичний акт" і "службова недбалість".

В цілому, загальна кількість загиблих в сутичках між бойовиками і силовиками під Волновахою становить 17 осіб.

Після трагедії під Волновахою полковника Яцківа відсторонили від керування 51 механізованою бригадою, практично зробивши його винним в трагедії. Однак, очевидці розповідають, що командир незадовго до обстрілу намагався переконати вище керівництво перенести той блок-пост. А сам комбриг потрапив в реанімацію, коли супроводжував тіла загиблих.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Черкасах 9 березня активісти організації "Національний корпус" провели під час візиту президента Петра Порошенка акцію з вимогою заарештувати колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського і його сина.