RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

За доступне розмитнення: кандидат Дерев'янко підтримав автомобілістів України

У п'ятницю, 29 березня, кандидат в президенти від партії "ВОЛЯ", народний депутат Юрій Дерев'янко взяв участь в автопробігу за 10% розмитнення від вартості автомобіля.

Про це повідомляє прес-служба нардепа.

Автомобільний пробіг відбувся в центрі Києва - учасники акції проїхали повз Кабінет міністрів, Верховну Раду і Центральну виборчу комісію. Вони запалили фаєри і тримали прапори політичної партії "ВОЛЯ" та з вимогою 10% розмитнення. Активісти скандували: "Хто турбується про народ? Де-ре-в'ян-ко! Хто виступає за доступні автомобілі? Де-ре-в'ян-ко!".

Сам же Юрій Дерев'янко під час виступу зазначив, що автомобілі повинні бути не предметом розкоші, а засобом пересування і економічної активності.

"Позиція політичної партії "ВОЛЯ" та автомобілістів - доступні автомобілі без вимагання. Розмитнення 10% - це наша воля", - заявив кандидат в президенти.

Народний депутат нагадав, що співавторами його законопроектів №9518 і 9519, які зареєстровані у Верховній Раді, стали понад 80 керівників та координаторів громадських організацій, спілок автомобілістів по всій Україні.

"Дуже проста вимога - 0% ПДВ 0% акциз, 10% - мито на автомобіль і платіж в пенсійний фонд при реєстрації автомобіля", - пояснив Дерев'янко.

За його підрахунками, це дозволить поповнити бюджет на 23 млрд грн на рік, з яких 14 млрд 200 млн надійдуть за розмитнення і 8 млрд 800 млн грн - ПДВ і акциз від палива тільки з одного мільйона автомобілів, які негайно будуть розмитнені в перший рік.

"Це означає можливість українцям мати доступне авто, всім громадянам, які важко працюють за кордоном, - також купити собі автомобілі і робити бізнес в Україні, відновлювати бізнес в Україні, повертатися в Україну в тому числі", - упевнений політик.

Дерев'янко також звернувся до Київської міської ради та Київської обласної ради з проханням підтримати ці законопроекти своїми зверненнями до Президента, уряду і парламенту, як це зробили Івано-Франківська, Львівська, Чернівецька облради і багато інших обласних і районних рад по всій Україні.

"Ми хочемо, щоб українці мали можливість використовувати автомобілі, а не продавати їх, розбирати на запчастини або вивозити далеко за кордон", - сказав Юрій Дерев'янко.

Він нагадав, що згідно з чинним законодавством, з 22 травня, всі автомобілі, що не були розмитнені, повинні бути вивезені за кордон або розібрані на запчастини або утилізовані. "А це означає, що 900 000 автомобілів припинять їздити в найближчий рік", - заявив Дерев'янко.

Він також звернувся до киян і всіх українців не втратити свій шанс на виборах, проголосувати не за "прохідних" кандидатів, а за власні ідеї, цінності та переконання.