​Як Порошенко може програти Зеленському: відомий політтехнолог озвучив причини

Петро Порошенко може програти Володимиру Зеленському в другому турі президентських перегонів не лише через сильний відрив, але і через свій антирейтинг.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів політтехнолог Сергій Гайдай.

"Безумовно, найуспішніша кампанія до цього моменту була у Петра Олексійовича Порошенка. Все-таки після Мальдів, падіння рейтингу до 4%, треба було дуже постаратися, щоб злетіти майже до 16% (15,95% за підсумками голосування, - "Апостроф"), але ми бачили, які пропагандистські потужності на нього працювали. Більш того, ставка була зроблена і на страх - один з найбільш дієвих елементів кампанії", - підкреслив експерт.

За його словами, Зеленського "несла ситуація" - протест народу проти несправедливості.

"Є протест проти несправедливості, відсталості, грабежу, корупції, які зараз сконцентровані на Петру Порошенку і всій українській владиі. Я думаю, що Порошенко витиснув із цієї кампанії все, що можливо. Більш того, я думаю, він розраховував, що відрив Зеленського складе відсотків п'ять, які потім можна було б надолужити, застосовуючи адмінресурс та фальсифікації. Тепер, напевно, його штаб усвідомлює, що виник відрив, який вже не ліквідувати", - розповів Гайдай.

Експерт також переконаний, що Зеленський у другому турі буде тільки прибавляти за рахунок антирейтингу Порошенко.

"Дивіться, якщо в першому турі грають рейтинги, то в другому турі вже антирейтинги. Такого антирейтингу, як у Петра Олексійовича, немає ні у кого. У Зеленського він зовсім невеликий", - вважає політтехнолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Розрив мінімум удвічі - Сергій Гайдай про другий тур виборів президента.