​Благодатний Вогонь на окупованому Донбасі символізує єдність України - Новинський

Вперше з 2014 року - з початку бойових дій на Сході України - Благодатний Вогонь, привезений до Києва з Єрусалима, був переданий і в Донецьк.

Про це написав глава парламентської фракції "Опозиційний блок" Вадим Новінський в Facebook.

"Це сигнал нашим братам і співвітчизників, які перебувають на непідконтрольною Києву території: ми залишаємося єдиними, як би нас не намагалися роз'єднати. Для людей по той бік лінії розмежування це можливість мати почуття причетності до великої Святу, відчувати єдність зі своїми братами в рамках єдиної Церкви", - написав нардеп.

За словами Новинського, Українська Православна Церква відіграє важливу роль в процесі об'єднання країни.

"Донецька і Маріупольська єпархія продовжує залишатися єдиною - незважаючи на триваючі бойові дії на Донбасі. Але саме з духовного єднання має розпочатися реальне об'єднання країни. Подібні кроки можуть дати набагато більше для досягнення миру, ніж заяви політиків, що вправляються в красномовстві замість конкретних справ.

Звістка про Воскресіння Христа і супроводжуючі його чудеса несуть мир і любов, об'єднуючи віруючих, а не поглиблюючи ворожнечу між громадянами однієї держави. Саме з таких кроків починається процес подолання протистояння, починається шлях до Миру", - підсумував лідер "Опозиційного блоку".