RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Нове керівництво України може допустити фатальну помилку: експерт назвав деталі

2020 рік буде вирішальному в питанні створення українських ракетних комплексів, але для цього нове політичне і військове керівництво України не повинно зменшувати фінансування військової сфери.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив директор інформаційно-консалтингової компанії "Defense Express" Сергій Згурець.

"З 2014 до 2016 року у нас була пауза. Фінансування проектів почалося в 2016 році, як раз завдяки вирішальній ролі секретаря РНБО Олександра Турчинова, який взяв це під власний контроль. Саме завдяки йому вдалося подолати той шлях, який ми пройшли в десять разів швидшими темпами, ніж це було навіть в Радянському Союзі. Якщо ракету "Нептун" ми завершили з 2014 по 2019 роки, то, наприклад, Радянський Союз свою ракету Х-35 почав робити в 1983 році, а на озброєння вона була прийнята в 2003 році. Тобто, 20 років і 5 років. Темпи непорівнянні", - сказав фахівець.

Експерт підкреслив, що нове політичне і військове керівництво ні в якому разі не повинно зменшувати фінансування в цьому напрямку. Згурець при цьому припустив, що наступного року державне оборонне замовлення може бути зменшене.

"І є ризики, що нове керівництво того ж РНБО чітко не розуміє важливості цих оборонних проектів. Це ж не тільки оборонні проекти, це проекти промислові. За кожним з них стоїть низка підприємств, які за цей час отримали нові компетенції", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Є кілька ділянок, де існує небезпека вторгнення Росії - Сергій Згурець.