Топ-чиновниця ЄС потрапила в скандал через Крим

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович заявила про свої плани відвідати анексований Росією Крим.

Про це повідомила прес-служба Офісу комісара з прав людини Ради Європи.

"У зв'язку з деякими заявами, які поширюються в засобах масової інформації та в інтернеті про мій візит до Криму, я хотіла б підкреслити, що я дійсно планую поїхати в Крим, але поки це ще треба підтвердити. Є багато питань, які необхідно уточнити, щоб я могла займатися правозахисною діяльністю на півострові", - заявила вона.

У свою чергу, прес-служба МЗС Росії 11 червня заявила, що "досягнуто домовленості про поїздку комісара РЄ з прав людини Міятович до Криму 7-11 жовтня цього року".

В Україні різко відреагували на подібну заяву комісара. Так, в Міністерстві закордонних справ України уточнили, що не мають домовленостей з конкретних дат візиту комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович до анексуваного Росією Криму, але чекають комісара.

"У випадку, якщо візит таки буде узгоджено, то для повного, а головне, правильного враження від ізольованого і присвяченого Росією Криму Комісар РЄ повинен обов'язково відчути" незабутню "атмосферу закритості півострова несвободи і побачити на власні очі переслідування і арешти", - зазначив в Facebook міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

У мережі тут же стали коментувати інцидент.

"Росія продовжує відчувати межі дозволеного. На жаль, це не перший раз, коли пані Міятович займає позицію щодо України, яка грає на руку окупаційної політики Росії. До цього були її заклики відстрочити ухвалення закону про державну мову. Раді Європи треба визначатися - вона за Росію або за свободу і демократію? Якщо далі загравати з Росією, то доведеться зняти хрестик", - написала в Facebook віце-спікер парламенту Оксана Сироїд.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Зеленського відреагували на скандал навколо квартири в Криму.