Зеленський підписав важливий указ по іноземцям, які воювали на Донбасі

Президент Володимир Зеленський підписав указ про пнадання громадянства України іноземцям, які захищали територіальну цілісність держави на Донбасі.

Про це повідомляють на офіційному сайті глави держави.

Згідно з новим документом, українські паспорти отримають 14 осіб. Зокрема, громадянами України стануть: Дмитро Бєлогорцев, Давид Гачечіладзе, Абдула Джаліла, Тачі Джафарова, Рудольф Єгоренко, Тенгіз Занадзе, Гіоргі Кахніашвілі, Валерій Колот, Мераба Концелідзе, Мамуку Музашвілі, Юрій Савілов, Левані Хуцішвілі, Арсланбек Карімов і Юлія Толопа.

"Президент запевнив, що це лише перші рішення про надання громадянства нашої держави особам, які захищали суверенітет і територіальну цілісність України. Наступні будуть прийняті після надходження матеріалів від Міграційної служби та їх розгляду в установленому порядку. Він також підкреслив, що відтепер з боку Президента не буде штучного гальмування або затягування цього процесу, як це було в минулі роки", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", український лідер Володимир Зеленський призначив постійним представником президента України в Криму юриста-міжнародника Антона Кориневич.