RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

ЗСУ вбиває: стало відомо, що спікер Зеленського сказала на допиті в ГПУ

Прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель 1 липня приходила на допит в Генеральну прокуратуру, але відмовилася давати свідчення.

Про це повідомляє видання "theБабель".

Мендель викликали на допит в якості свідка для роз'яснення її "публічних висловлювань".

"Під час допиту Мендель відмовилася давати свідчення, вказати джерело інформації, зазначивши, що сам допит є політизованим і може бути використаний проти неї, хоча задані слідчим питання не торкалися особистого життя, а були спрямовані на роз'яснення її дій як особи, уповноваженої оприлюднити офіційну позицію глави держави", - йдеться у відповіді ГПУ.

Нагадаємо, 6 червня в прямому ефірі телеканалу "1+1" в ток-шоу "Право на владу" Мендель заявила, що є випадки, коли українські військові, відповідаючи на провокації терористичних угруповань, стріляють по цивільних об'єктах, в результаті чого гинуть мирні жителі.

"Дуже часто наші військові піддаються на провокації. Коли стріляють з житлового будинку, школи, садочка, будь-якого місця, де знаходяться цивільні люди. І після цього починається обстріл цього будинку. Таким чином гинуть наші люди, українці. Власне, йшлося про те, щоб не піддаватися на провокації", - сказала вона.

Після цього в ГПУ зазначили, що на цьому тлі заяви Мендель про обстріл бійцями ЗСУ житлових будинків можуть використовуватися Росією в інформаційній війні проти України.

У відомстві ухвалили рішення щодо подальших дій в зв'язку з відмовою Мендель від дачі показань. Так, ГПУ направила запит до Офісу президента. У документі попросили уточнення: висловлювалася Мендель як офіційна особа або озвучила свою особисту позицію, і звідки у неї дані про те, що українські військовослужбовці "допускають обстріли цивільних об'єктів на сході України".

Як повідомляв "Апостроф", спікер президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель потрапила в міжнародний скандал через призначення.