RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Тимошенко розповіла, як знизити тарифи для населення в Україні

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко озвучила п'ять кроків, які її команда має намір реалізувати після парламентських виборів для зниження тарифів в Україні.

Про це вона заявила під час прямого ефіру на телеканалі "112. Україна".

За словами Тимошенко, перш за все, потрібно прийняти закон (він уже лежить у парламенті), який поверне порядок, що існував до 2014 року, коли український газ продавали населенню по українських адекватних цінах.

"Коли прийшла команда Порошенка (нині екс-президента Петра Порошенка, - ред.), прийняли закон, забрали у нас український газ і, по суті, замінили його невідомо яким газом за захмарними цінами", - сказала вона.

Наступний крок - законом встановити граничну рентабельність. Треба зняти прибутковість у 200-300%, з якою нам сьогодні український газ продають, і повернути 30% прибутку, цього достатньо буде для розвитку галузі, переконана Юлія Тимошенко.

Третій крок - треба прибрати посередників при завезенні в Україну імпортного газу і напряму купляти газ у тих, хто його видобуває.

"Посередники беруть величезні гроші за послуги, і наша промисловість не може цей газ потім рентабельно споживати", - підкреслила політик.

Четвертим кроком голова партії назвала початок масштабного видобутку українського газу і ліквідацію корупційної роздачі ліцензій.

"Наші розвідані запаси дозволяють протягом 20 років видобувати власний газ і не купувати його за межами України", - сказала Тимошенко.

Крім того, вона зазначила, що в Україні потрібно будувати термінали, які можуть приймати в портах скраплений імпортований газ з інших країн, а не з РФ.

"Раніше цього не робили через політичні причини, щоб ми і далі залежали від поставок. Якщо побудувати ці термінали, у нас з'явиться ринок газу, а не просто монополії", - підкреслила Тимошенко.

Вона додала, що новий президент має два повноваження, які допоможуть вирішити ситуацію з тарифами: накласти вето на постанову уряду, який незаконно встановив завищену ціну на газ, і призначати членів НКРЕКУ, яка затверджує тарифи, щоб навести порядок в цьому питанні за лічені тижні.