RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У новому бюджеті повинні бути передбачені пенсії не нижче 3094 грн - Тимошенко

Партія "Батьківщина" наполягає на тому, щоб мінімальна пенсія була не нижче прожиткового мінімуму, тобто не нижче 3094 грн., і пропонує це врахувати в бюджеті на наступний рік.

Про це лідер політсили Юлія Тимошенко заявила під час спілкування з жителями с. Трясогузки, перебуваючи з робочим візитом на Чернігівщині.

За її словами, закон передбачає мінімальний прожитковий мінімум, нижче якого не можна платити людям пенсії. Але попередня влада пішла проти закону і прав людини, адже в Україні 71% пенсіонерів отримують менше 3094 грн.

Це протизаконно, адже саме держава визначила, якщо платити менше, людина просто не виживе, а нашим пенсіонерам платять - і по 1300, і по 1400, і по 1600 грн., підкреслила Тимошенко.

"Якщо новий президент буде стояти на позиціях захисту людей, то він повинен притягнути їх за те, що вони 5 років людям платили менше, до кримінальної відповідальності. Вони просто винищували людей", - переконана політик.

Голова партії нагадала, що саме зараз відбувається процес формування бюджету на наступний рік: "Ми запропонували зробити так, щоб бюджет передбачив той мінімальний рівень, закладений законом, нижче якого не можна платити (якщо людина має невеликий стаж роботи)".