Військовий експерт розповів, як Трамп насправді ставиться до України

Російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер розкрив справжнє ставлення президента США Дональда Трампа до України.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Загострення в Україні абсолютно не потрібно Вашингтону. Вони хочуть зберегти статус-кво, якщо можливо. Помпео намагається керувати Держдепом, зберігаючи лояльність Трампу. А тому війни не потрібні. Війна може перешкодити його переобранню, якщо буде непопулярною", - каже він.

За словами Фельгенгауера, Трампу не важлива Україна як така. Вона йому цікава в контексті пошуку союзників для збереження президентського крісла.

"Трамп - типовий американський правий націоналіст-еволюціоніст. Це про те, що Америка - перш за все, а весь інший світ може йти на фіг. Все повинно бути навколо Америки, вона - фортеця, а решта країн нехай самі розбираються, у кого які там проблеми. Трампу Україна - по фігу, як і багато іншого. Все, що він буде зараз робити, стосується виборів. Решта - неважливо і малоцікаво. Йому головне зараз зібрати таку коаліцію прихильників, яка допоможе зберегти Білий дім. Будь-які зовнішньополітичні питання Трамп буде розглядати з точки зору - допомагає це чи заважає його переобранню. Джон Болтон і Майк Помпео будуть займатися, як вони їх розуміють, американськими національними інтересами", - резюмував експерт.

Детальніше про загрози громадянської війни в США і імперських бажаннях Путіна, читайте в матеріалі "Апострофа": Путін мріє про "другу Ялту", але йому не з ким домовлятися - Павло Фельгенгауер.