Історик назвав "маленькі" справи, які можуть підняти Зеленського на новий рівень популярності

Найближчим часом економічних успіхів в команді президента Володимира Зеленського не буде.

Таку заяву в інтерв'ю "Апострофу" зробив історик Георгій Касьянов.

"Тобто будь-які економічні реформи спочатку завжди ведуть до погіршення ситуації. Це як при лікуванні хвороби гомеопатією - спочатку погіршення, а потім швидке поліпшення.

По-перше, будуть потрібні непопулярні заходи, але зараз робляться популярні. Потроху знижуються тарифи на газ. Вирішили вбити "Роттердам плюс" - і це дуже правильно. Відкрито кримінальне провадження ", - сказав він.

За словами історика, довіру українців Зеленський може отримати завдяки закону про "евробляхи".

"Не пам'ятаю подробиць, але це буде більш справедливим, адже те, що зараз діє в цій області, виглядає абсолютно дико. І якщо це зроблять, то відразу кілька мільйонів людей йому повірить. Люди купували машини за якісь невеликі гроші. Вони на них не просто катаються, а заробляють, працюючи як таксі і так далі. це велика кількість людей, і якщо це зроблять, то відразу буде сигнал, що про них думають", - сказав Касьянов.

Він додав, що також не варто забувати і про глобальні реформи. При цьому історик підкреслив, що на новий рівень популярності Зеленського можуть підняти і повсякденні справи.

"Припустимо, дуже добре було б здійснити посадки корупціонерів, але ще краще було б, якби поліція почала працювати, якби вулиці стали безпечними, якби всі ці колосальні структури з продажу наркотиків якось прищемили, щоб люди побачили, що в під'їздах не товчуться.

Великі питання важливі - війна, економічні реформи, судові реформи, корупція і так далі. Але дуже важливо зробити щось, щоб на рівні повсякденного життя щось зрушилося. І, звичайно, центральна лінія - це економічна свобода. Тобто це створення дуже чітких, простих, прозорих правил взаємовідносин бізнесу і держави, і запуск ініціативи знизу", - зазначив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Зараз Зеленському потрібно пірнути глибше і набрати побільше перлин - Георгій Касьянов.