Голландія висунула Росії гучну вимогу по Цемаху

Нідерланди офіційно вимагають від Росії видачі Володимира Цемаха, обвинуваченого у справі про Boeing MH17, який був збитий на Донбасі в 2014 році.

Про це повідомляє The Insider.

Офіційний представник МЗС Марія Захарова відмовилася відповідати на питання про те, чи видасть Росія обвинуваченого: "Спочатку треба визначити його правовий статус, а це питання коментує не МЗС, а Тетяна Москалькова. Коли його правовий статус буде визначений - тоді звертайтеся до нас".

Уповноважений з прав людини Тетяна Москалькова на питання журналістів заявила: "Цемах залишається обвинуваченим у справі, яку Україна поки не закрила. Відповідно до чинного законодавства він може свідчити по відеозв'язку, або приїжджати для свідчень до суду, а потім повертатися в Росію. Про вимоги Голландії про видачу мені невідомо, з цим питанням слід звертатися в Генпрокуратуру".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф" 27 червня бойовика так званої ДНР Володимира Цемаха, який командував ППО в місті Сніжне в липні-серпні 2014 року, коли над ним був збитий Boeing MH17, вдалося викрасти українським спецслужбам і вивезти на підконтрольну територію. 7 вересня Володимира Цемаха разом з рядом інших ув'язнених обміняли на українських полонених .