З'явилися важливе роз'яснення і нові деталі жорсткої розмови Зеленського з бійцями ООС

Добровольці, з якими посперечався президент Володимир Зеленський в ході візиту в зону ООС, не є на даний момент військовослужбовцями або представниками силових відомств.

Про це йдеться в заяві, опублікованій прес-службою операції Об'єднаних сил.

Відзначається, що люди, з якими спілкувався Зеленський на скандальному відео, перебували в приватному будинку і представилися як добровольці.

"Однак вони не є представниками будь-яких силових відомств або Збройних Сил України, уповноважених перебувати і діяти в районі проведення операції Об'єднаних сил... Люди, які спілкувалися з Президентом, не належать ні до однієї з таких категорій, і тому знаходяться в Золотому зі зброєю нелегально, порушуючи зазначений Закон про ООС, чому надається належна правова оцінка", - йдеться в повідомленні.

У той же час, журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook опублікував коментар одного з добровольців, Бориса Ганзи, про розмову із Зеленським.

"Мені 23 роки, я пішов на війну в 18 років. Спочатку приїхав з друзями в батальйон "Донбас" - але мене там не взяли, занадто молодий, кажуть, таких не мобілізують. Тоді я поїхав в батальйон "Азов", пройшов курс підготовки дуже короткий, і вперед, на фронт", - розповідає доброволець.

Також він поскаржився на те, що в словах президента "не було конкретики".

"Навіщо розводити війська? Як це вплине на мирне врегулювання на Донбасі? Чи можна вірити Путіну після п'яти років війни? Які наслідки наших поступок? Просто заклики були: "Ідіть - тут будуть війська", - говорить Ганза.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 26 жовтня президент України Володимир Зеленський прибув до населеного пункту Золоте на Донбасі, де зустрівся з військовими, які виступають проти розведення військ.