Будуть кошмарити: в Україні розповіли, навіщо Росія окупувала Крим

Головнокомандувач Збройних сил України, начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Руслан Хомчак вважає, що Крим потрібен Росії виключно як військова база для загрози Європі.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інтерв'ю Руслана Хомчака агентству "Укрінформ".

На думку головнокомандувача ЗСУ, Крим не потрібен Росії навіть як місце відпочинку для своїх громадян. "Він [Кримський півострів] розглядається як російська військова база, потужна, яка повинна" кошмарити ", назвемо це так, всю Європу, Північну Африку, і повинен дати їм, росіянам, можливість панувати вже в Середземному морі", - стверджує Руслан Хомчак.

Він зазначив, що кінцевою метою домінування росіян є саме Середземне море, тому що Чорноморський басейн вони вважають мало не внутрішніми водами.

"Звичайно, там є Туреччина, яка цього не дозволить, яким би чином Росія не хотіла б з ними зблизитися. Там є країни НАТО - Румунія і Болгарія. З начальником штабу Румунії мав щойно розмову, він повністю підтримує співпрацю з нами. Тому Чорне море найближчим часом буде регіоном, де різні сили будуть випробовувати свої можливості і своє терпіння ", - вважає Руслан Хомчак.

Як повідомляв "Апостроф", російські окупанти перевірили залізницю на незаконно побудованому в Криму Керченському мосту, прогнавши по ній поїзд в обидва боки.