RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Президент Польщі відзначився заявою про Росію і НАТО

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що у його країни немає підстав називати ворогом Російську Федерацію, незважаючи на те, що окремі її дії неприйнятні.

Про це повідомляє видання "Європейська правда".

Відповідаючи на питання про те, які держави-члени НАТО вважали за можливе називати Росію ворогом, Дуда наголосив, що не вважає за можливе приймати такий термін і, по суті, підтримав позицію французького колеги Еммануеля Макрона.

"Немає ворогів. НАТО ніхто не атакує! А якщо і атакують, то це роблять хіба що недержавні актори, а саме терористи. Ми не можемо говорити про "ворога" по відношенню до будь-якої держави", - заявив президент Польщі.

Дуда в той же час відзначив, що агресія з боку РФ проти України для НАТО і для Польщі є неприйнятною.

"Росія - це держава-сусід. І хоча ми засуджуємо дії Росії, які не є прийнятними, все одно не йдеться про ворожнечу. Росія проводить такі дії в останні 11 років, це почалося з нападу на Грузію, продовжилося в Криму. Далі, в подіях в Донецьку і Луганську роль Росії також була дуже сильною, це не підлягає сумніву", - додав президент Польщі.

Як повідомляв "Апостроф", президент Франції Еммануель Макрон вважає, що НАТО має більше уваги приділяти боротьбі з тероризмом, а не думати про можливі загрози від Росії.