RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Український пранкери поділився неймовірними історіями про порятунок Майдану і переляканого Януковича

Невідомий розповів журналістам сенсаційну історію про пранкера Михайла Шекету, який нібито змусив втекти Януковича і запобіг кривавим подіям на Майдані в Хмельницькому.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Обозреватель.

Як стверджує видання, невідомий чоловік поділився з редакцією незвичайною історією про те, як в 2014 році один з нібито колишніх радників постійного представника президента в Криму, якийсь Михайло Шекета так налякав оточення Віктора Януковича, що змусив його залишити країну.

За словами оповідача, Шекета в той час знаходився в одному з СІЗО Тернопільській області за сфабрикованою справою. Він володів великою базою контактів і особистими номерами багатьох чиновників, політиків, силовиків і знав як розмовляти по закритому зв'язку через мобільний телефон.

19 лютого 2014 року Михайла дізнався про підготовку масового розстрілу в Хмельницькому. Щоб уникнути кровопролиття, він подзвонив керівнику Хмельницької академії Прикордонної служби ім. Б.Хмельницького Валерію Райко представився заступником голови Адміністрації Януковича, генералом Олегом Рафальським, і віддав наказ не виконувати злочинні розпорядження СБУ.

Після розстрілів на Майдані цей же пранкер нібито завадив поїздці Віктора Януковича зі своїм оточенням в Харків, яка могла послужити початком створення "Харківської народної республіки".

Шекета нібито подзвонив черговому з харківського УВС, представившись генералом Миколою Маломужем, і передав інформацію про те, що близько 150 снайперів з радикального крила націоналістів їдуть "зустрічати" Януковича. При цьому попередив про загрозу ліквідації президента відразу з декількох точок під час його виступу в Харкові. Цю ж інформацію він продублював начальнику УВС області, а також Геннадію Кернесу і Михайлу Добкіну.

Крім того, Шекета нібито зателефонував першому президенту України Леоніду Кравчуку з історією про "план Чаушеску", головна мета якого - ліквідація глави держави. За словами співрозмовника видання, цей дзвінок сильно стривожив оточення Януковича і змусив його покинути Україну.

Леонід Кравчук підтвердив журналістам, що в той час до нього дійсно подзвонив чоловік, який представився головою якогось комітету і згадував "план Чаушеску".

"Я деталі не дуже пам'ятаю. Мовляв готується серйозна акція проти Януковича. На той момент я не був посадовою особою, тому пообіцяв набрати Януковича і розповісти про це. До нього додзвонитися не зміг, тому набрав Андрія Клюєва. Розповів все, що мені відомо з цього дзвінка. Все, на цьому моя роль закінчилася ", - розповів Кравчук.

У той же час Леонід Кравчук висловив сумнів, що розказана їм історія вплинула на втечу Януковича.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі влучною фотожабою висміяли повернення колишнього президента Віктора Януковича в Україну.