RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Правду було принесено в жертву: експерт вказала на тривожний момент з "тиском" ЄС на Росію

В Україні замовчується відсутність належного впливу ЄС на Росію в питанні врегулювання конфлікту на Донбасі. Цьому свідчить, як мінімум, відсутність результатів переговорів в рамках "нормандського формату".

Про це розповіла в інтерв'ю "Апострофу" незалежний політичний аналітик Аріана Гіць.

"Лідери ЄС продовжують бачити німецько-французьке посередництво як один із головних шляхів боротьби із російською агресією. Проте, очевидним і незаперечним фактом є те, що Росія веде війну проти України майже повні 6 років. І це все, що треба знати про ефективність формату переговорів з Кремлем", - каже вона.

При цьому, Гіць зазначає, що Захід не вжив достатніх заходів, щоб не залишити Путіну жодного іншого вибору, окрім як піти з України.

"Росія не отримала переконливих стимулів робити поступки хоча б у чомусь. Санкційний режим дуже слабкий. Він зовсім не відповідає тяжкості порушень норм міжнародного права, допущених Росією. Жоден уряд або міжнародна організація навіть не визнали офіційно Росію державою-агресором, яка веде міждержавну війну проти України. Як наслідок, Кремль досі зберігає право вето в Радбезі ООН і ОБСЄ, що позбавляє міжнародне товариство можливості вжити ефективних заходів для вигнання Путіна з України (зараз Росія має друге за чисельністю представництво в наглядовій місії ОБСЄ на Донбасі! Агресор стежить за собою!). Українці повинні кричати на кожному розі про гігантський провал Заходу в питанні визнання правди про війну з Росією. Однак, українці бояться нашкодити хиткому проукраїнському альянсу на Заході, тож правду було принесено в жертву хитким західним напівзаходам", - продовжує експерт.

На її думку, участь Німеччини і Франції в якості посередників викликає все більше запитань.

"Обидві країни були головними рушіями ідеї повернення Росії до ПАРЄ. Німеччина будує газогін "Північний потік-2", який прямо підриває роль України як країни-транзитера й підставляє її під всі можливі безпекові ризики з боку Росії. Франція відкрито прагне до політики "нормалізації" відносин із Кремлем. Макрон обіцяє вкласти мільярди інвестицій в керовану мафією Росію, а не у реформовану Україну. Ось вам і чіткий сигнал для українських проєвропейських реформаторів. Берлін і Париж віддають перевагу realpolitik, а не принципам. В результаті, ми бачимо поновлення спроб зобразити війну з Росією як внутрішню проблему України", - додала аналітик.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Українці повинні на всіх кутах кричати про величезні провали Заходу - канадський аналітик.