РНБО ухвалила рішення щодо оборонного замовлення на найближчі роки

На засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України у вівторок, 18 лютого, яке було скликано через загострення на Донбасі, схвалили фінансування державного оборонного замовлення (ДОЗ) на 2020-2022 роки в розмірі 25,8 мільярда гривень.

Про це повідомили на офіційному сайті РНБО.

"Згідно з прийнятим документом у 2020 році, на виконання ДОЗ передбачено фінансування в сумі 25,848 мільярда грн, що на 16% більше, ніж в 2019 році. У виконанні ДОЗ візьмуть участь 14 державних замовників", - сказано в повідомленні.

Зокрема, на заходи з розвитку виробничих потужностей оборонно-промислового комплексу (ОПК) буде витрачено 2,53 мільярда гривень (9,8% від загального обсягу ДОЗ). З них 1,7 мільярда гривень будуть спрямовані на виконання дослідних та дослідно-конструкторських робіт.

Документом передбачена підтримка вітчизняного ОПК: за попередніми підрахунками, частка вітчизняних постачальників складе майже 90% продукції.

Як сказано в повідомленні, в цьому році на оборону і безпеку держави передбачений ресурс в розмірі 245,8 мільярдів гривень, що майже на 30 мільярдів більше, ніж в 2019 році.

"У розпорядженні силового блоку буде також додатковий фінансовий ресурс в розмірі 10 млрд грн. під державні гарантії для реалізації програм, пов'язаних з підвищенням обороноздатності і безпеки держави. Такий обсяг державних гарантій наші військові отримають вперше", - підкреслили в прес-службі РНБО.

Як повідомляв "Апостроф", в Офісі президента України (ОПУ) пройшло екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО), яке скликав президент Володимир Зеленський через загострення ситуації на Донбасі.