RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Глава "Укренерго" раптово пішов у відставку: названо гучні причини

Виконуючий обов'язки голови правління "Укренерго" Всеволод Ковальчук оголосив про свою відставку, пояснивши свій відхід з посади незгодою з політизацією економічних процесів на ринку електроенергетики.

Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці.

"З сьогоднішнього дня я припиняю виконувати обов'язки голови правління" Укренерго ". Це було непросте для мене рішення, до якого я йшов кілька місяців", - написав Ковальчук в соцмережі.

За його словами, причиною цього кроку стала боротьба з олігархічним і політичним впливом в енергетиці за незалежність оператора енергосистеми.

"Особисто я не поділяю поточну політику в галузі, а особливо політизацію чисто економічних процесів на ринку електроенергетики. Я завжди був і залишаюся прихильником ліберальних економічних законів, сильної держави і верховенства права. Блокування діяльності стратегічних підприємств, порушення букви і духу міжнародних зобов'язань, бездіяльність, популізм і адміністративний тиск я зневажаю і вважаю для себе неприйнятним працювати в подібних умовах ", - стверджує вже екс-глава державної компанії.

За словами Ковальчука, наглядова рада НЕК "Укренерго" на минулому тижні прийняв рішення про припинення його обов'язків голови правління компанії.

Як повідомляв "Апостроф", ходять чутки, що президент України Володимир Зеленський шукає заміну прем'єр-міністру Олексію Гончаруку, названо головного претендента на його пост.