RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Світ прийшов в шок через агресію Путіна: озвучено тривожний прогноз для України

Росія може спробувати фактично розширити територію, яку вона буде контролювати в Україні для посилення себе в анексованому Криму і закріплення своїх позицій в ДНР-ЛНР.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів екс-народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Він зазначив, що відновлення в певному переформатованому варіанті проекту "Новоросія" не виключено, незважаючи на те, що навіть ватажок терористів Ігор Стрєлков-Гиркин визнав, що він провалився.

"Мені хотілося б сказати, що вони тепер не зважаться на те, що майже відкрито намагалися реалізувати в 2014 році, виходячи з того, що і українська армія вже усталилася, і світ прийшов в шок через такі агресивні дій Росії", - зазначив Чубаров.

Але, на жаль, останні дії Кремля залишають мало надії на це.

"Але поведінка Москви, особливо в останні тижні, щодо "ДНР - ЛНР" - зокрема ультимативні заяви про те, що в разі, якщо Україна не дасть особливий статус цим самопроголошеним утворенням і не забезпечить проведення виборів до передачі контролю над кордоном з Росією, наводить мене на думку, що Росія може спробувати фактично розширити територію, яку вони будуть контролювати в Україні для посилення себе в Криму і закріплення своїх позицій в "ДНР - ЛНР". А це дійсно йде за лекалами Новоросії ", - пояснив лідер Меджлісу.

Детальніше читайте в інтерв'ю Рефата Чубарова "Апострофу": У Путіна свербить і горить, він готує нові дії проти України - Рефат Чубаров.