RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Нормандія" відбудеться навіть під час пандемії: Зеленський виступив з гучною заявою

Президент Володимир Зеленський розраховує, що зустріч лідерів нормандського формату відбудеться найближчим часом, незважаючи на пандемію.

Про це він заявив в Skype-інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail, повідомляє Офіс президента.

"Ми зверталися на Мінській майданчик із закликом припинення вогню. Зараз набагато більше важливих викликів. Зараз проводяться з цього питання консультації. Ми говорили про це з Німеччиною і Францією - в ці країни у нас були перші після оголошення карантину міжнародні візити делегацій. Це говорить про те, що для нас це дуже важливо ", - заявив Зеленський.

За його словами, зараз Україна змінила підхід до Мінського процесу, до делегації увійшли люди, які не просто слухають і кажуть, але і приймають рішення, тому що вони державні службовці рівня віце-прем'єр-міністра України, рівня заступників міністрів нашого уряду.

"Ми повинні зробити все, щоб в найближчі місяці у нас була зустріч в нормандському форматі, не чекаючи закінчення пандемії. Принаймні, ми все для цього робимо", - зазначив глава України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак пояснив, коли може відбутися нова зустріч "нормандської четвірки" і яких підсумків чекає від неї Україна.