Прокуратура продовжує розігрувати "цирк" зі справами проти Порошенка: заява адвоката

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова та її підлеглі сфальсифікували ухвалу про вручення підозри п'ятому президенту України Петру Порошенку.

Як повідомляє "Апостроф", про це написав у Facebook адвокат Петра Порошенка Ігор Головань.

За його словами, раніше Венедиктова порушила норми статті 110 Кримінально-процесуального кодексу та не оформила постановою своє рішення про доручення іншій особі повідомити про підозру Петру Порошенко.

"Нахаба з прокурорським посвідченням, який перервав допит Петра Порошенка в якості свідка, мав при собі лише не передбачений законом папірець - "доручення", тобто не мав ніяких повноважень. Ніякого повідомлення про підозру здійснено не було", - підкреслив адвокат.

Він додав, що під час зустрічі в кабінеті Венедиктової "вся прокурорська рать намагалася нас переконати, що ніякої постанови було не потрібно. Нехай спробують заперечити, всі ходи записані".

Однак пізніше, як зазначив адвокат, прокурори "перечитали кодекс".

"І постанова чарівним чином з'явилася в додатках до клопотання про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу - тримання під вартою. Однак генеральний шулер виявилася нездатною навіть якісно фальсифікувати документ. Ймовірно, в результаті поспіху, в тексті підробленої постанови з'явилися статті КПК (109 та 382) , які були закриті ще 25 травня! Генеральний прокурор не тільки некомпетентна, а й намагається прикрити некомпетентність фальсифікаціями", - написав адвокат Петра Порошенка.

Він додав, що це може бути підставою для негайної відставки Венедиктової.

Таким чином, замість адекватної роботи, органи прокуратури невдало намагаються притягнути Порошенка до відповідальності, і це триває вже тривалий час.

Як повідомляв "Апостроф", 18 червня генпрокурор Венедиктова заявила, що арештовувати Петра Порошенка вже не потрібно, хоча до цього органи прокуратури наполягали на зворотньому.