RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Бояться втратити: Лукашенко зробив гучну заяву щодо відносин з Росією

Росія боїться втратити Білорусь, так як у неї не залишилося справжніх близьких союзників.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко під час звернення до нації, пише "Дождь".

Лукашенко звернув увагу на те, що в 2020 році загострилися конфлікти по всьому світу, а Білорусь залишається "єдиною спокійною ланкою" на геополітичному розломі в центрі Євразії.

"Трясе всю планету - вона поступово, але впевнено скочується в прірву. США вступили в період протестної турбулентності. В Китаї спалахнув Гонконг. Запалало на індійсько-китайському кордоні. Заіскрилося на кордоні між Індією і Пакистаном. У Північній Африці зберігаються палаючі осередки нестабільності. Нагнітаються пристрасті навколо Ірану, Венесуели, КНДР. На пострадянському просторі не все гладко", - заявив Лукашенко.

За словами президента, через це до Білорусі виявляють інтерес і країни Заходу, і Китай. Росія ж боїться втратити Білорусь, так як у неї не залишилося по-справжньому близьких союзників.

"Наша відповідь всім відома: Білорусь не дружить з кимось проти когось. Ми за багатовекторність, послідовну і передбачувану зовнішню політик", - сказав президент.

Як писав "Апостроф", під час звернення до народу і парламенту президент Білорусі Олександр Лукашенко буквально обливався пітом, на що звернули увагу в мережі.