RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

5 жовтня

Всі новини

Рада має завадити владі брати мільярдні кредити під кабальні умови - Сергій Євтушок

Чинна влада має специфічне бачення державної політики - позичає гроші у міжнародних фондів під будь-які умови, "проїдає" їх і знову просить кредитів. За це вона ладна віддати і віддає все, що належить українському народу: землю, стратегічну власність, ресурси, фактично майбутнє дітей і онуків пересічних українців.

В цьому переконаний народний депутат від "Батьківщини" Сергій Євтушок.

"Умови, які ставлять перед Україною позичальники, стають щораз жорсткішими. Приміром, за отримання 1,2 мільярда так званої "допомоги", половину з яких уряд взяв і вже майже "зжував", довелося відмовитися від уже ухваленого в першому читанні закону про захист вітчизняних виробників! Але й цього замало. Щоб отримати ці кошти, треба було зняти обмеження на виплати топ-посадовцям і членам наглядових рад, які поставлені міжнародними спекулянтами для лобіювання власних інтересів", - заявив він.

Народний депутат обурився тим, що умови отримання вказаного та інших кредитів приховуються чинною владою.

"Коли ця інформація стала відомою, лише Юлія Тимошенко одразу заявила про неприпустимість втягування України в боргову яму і позбавлення держави суверенітету. А команда "Батьківщини" наполягала на якнайшвидшому ухваленні закону, який надає пріоритет у державних закупівлях українським підприємствам, стимулюванню створення робочих місць для українців і обмеженню апетитів чиновників та іноземних призначенців", - зазначив Євтушок.

Згодом, за словами народного депутата, представники інших фракцій також побачили небезпеку, яка криється у таких "кредитах". Він висловив сподівання, що це відобразиться на їхньому голосуванні, і вони проголосують проти всіх кабальних угод, укладених урядом.

"Влада ухвалює ці угоди за спиною людей і навіть депутатів Верховної Ради. Зокрема, 600 мільйонів вони взяли, навіть не повідомивши про це парламент. Тож депутатам треба не просто реагувати, а діяти ініціативно. Не чекати винесення угод на ратифікацію, а ухвалювати рішення, які б унеможливили власне укладання таких угод. Зрештою, парламент є вищим носієм влади і зобов’язаний контролювати виконавчу владу", - наголосив Євтушок.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: