RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Втручання вже почалося: Хармс оцінила ймовірність "союзу" Росії з Білоруссю

Росія вже почала втручатися у внутрішні справи Білорусі, але поки що складно прогнозувати, чи закінчиться це створенням "союзу" країн і втратою Білоруссю суверенітету.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявила колишня член Європарламенту від німецької партії "Союз 90/Партія Зелених" Ребекка Хармс.

"Я думаю, втручання вже має місце. Хоча я і не впевнена, чи підтримують білоруський ОМОН російські спецназівці, але спостерігаючи за ситуацією, я часто згадую "тітушок" на київських вулицях в 2013-2014 роках. Що точно помітно, так це втручання в ЗМІ і те, що я називаю інформаційною війною. Думаю, російські так звані "журналісти" вже працюють на місцях", - зазначила вона.

За словами Хармс, солдати інформаційної війни і "тролі" проявляють активність щодо білоруських подій не тільки в самій Білорусі, але і по всьому світу.

Вона додала, що майбутнє Білорусі повинні вирішувати мешканці країни, але деяким силам на Заході, ймовірно, не хотілося б, щоб білоруси наполягали так сильно на своїй незалежності.

"Я говорю не про Польщу чи країни Балтії. Але для "старого" Євросоюзу було б зручніше, якби з'явилася можливість для миру між Мінськом і Москвою. Перед Путіним стоїть вибір, який він не може зробити. Якщо після таких сильних протестів, які білоруси вважають своєю ненасильницькою революцією, він поступиться, то виникне питання - як тоді він може відмовляти громадянам у таких же правах?" - підсумувала Хармс.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Коли слухаєш Лаврова про Україну та Білорусь - таке враження, що він під кокаїном - Ребекка Хармс.