RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У комітеті Ради з нацбезпеки заявили про військову загрозу з боку Білорусі

Глава комітету Верховної Ради з нацбезпеки Олександр Завітневич заявив, що на сьогоднішній день існує ризик російської військової агресії на територію України з боку Білорусі.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на його інтерв'ю "РБК-Україна".

"Важко сказати, думаю, ця ймовірність (російської агресії з боку Білорусі, - "Апостроф") менше, ніж з території Донбасу. Але вона є і нею не можна нехтувати", - сказав Завітневич.

Він нагадав, що в України і Білорусі більше тисячі кілометрів спільного кордону, і є суттєва проблема - не ратифіковано договір про кордон. Тільки півроку тому Україна дала прикордонникам законні підстави встановлювати там технічні засоби для моніторингу.

"Тому звичайно небезпека з цього напрямку є. І ми всі знаємо, що Росія і Білорусь входять в Організацію Договору колективної безпеки (ОДКБ). Стаття 4 цього Договору дозволяє надавати військову допомогу в разі зовнішньої агресії члену об'єднання, і така допомога надається в короткий термін", - зазначив він.

Завітневич підсумував, що це несе дуже велику небезпеку для України, тому наша країна вжила заходів і відстежує ситуацію.

Як повідомляв "Апостроф", Державна прикордонна служба України посилила заходи безпеки на кордоні з Білоруссю.