Трампу надіслали отруєний лист: зловмисницю затримано зі зброєю

У США заявили про затримання жінки, підозрюваної у відправці листа, що містить отруту рицин, американському президентові Дональду Трампу.

Про це повідомляє CNN.

Жінка була затримана зі зброєю при спробі в'їхати в США з Канади. Очікується, що прокуратура в Вашингтоні пред'явить їй звинувачення.

Як відомо, напередодні правоохоронні органи перехопили лист з рицином, відправлений Трампу минулого тижня, він прийшов з Канади.

Людина, знайома з розслідуванням, розповіла, що лист був відправлений з Сент-Хьюберта, Квебек, і містив гранульовану речовину. Для підтвердження присутності рицину було проведено два тести. Вся пошта для Білого дому сортується і перевіряється на віддаленому об'єкті, перш ніж потрапити в Білий дім.

Головний прес-секретар міністра громадської безпеки Канади Білла Блера Мері-Ліз Пауер заявила, що канадські правоохоронні органи тісно співпрацюють зі своїми американськими колегами у цій справі, але коментувати розслідування детально поки не можуть.

Як уточнює The New York Times, листи зі смертоносною речовиною також були відправлені в місцеві правоохоронні органи Техасу. Слідчі намагаються з'ясувати, хто їх відправив.

За словами одного високопоставленого чиновника, до сих пір не виявлено жодного зв'язку між листами з рицином і будь-якими міжнародними терористичними угрупованнями, але розслідування перебуває на початковій стадії і нічого не виключено.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Дональд Трамп зізнався, що кілька років тому він хотів організувати операцію з ліквідації президента Сирії Башара Асада, проте в результаті відмовився від цієї ідеї.