У ОЗХЗ винесли остаточний вердикт по ситуації з Навальним

Російського опозиційного політика Олексія Навального отруїли забороненим інгібітором холінестерази. Про це йдеться у звіті Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), який організація передала ФРН.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на заяву організації.

Так, результати перевірок ОЗХЗ показали вміст в біоматеріалах Навального - аналізах сечі і крові - біомаркерів інгібітору холінестерази, які знаходяться в списку заборонених ОЗХЗ хімічних речовин.

Як відомо, експерти ОЗХЗ дійшли висновку, що російський опозиціонер Олексій Навальний дійсно був отруєний нервнопаралітичною речовиною "Новачок".

"Технічний аналіз ОЗХЗ підтвердив, що сліди нервовопаралітичної речовини "Новачок" були виявлені в біологічних матеріалах Навального. Результати підтверджують дані, про які раніше повідомляли лабораторії ФРН, Швеції та Франції. Речовину "Новачок" було використано, щоб отруїти Навального. Росія повинна пояснити, що сталося", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський опозиціонер Олексій Навальний після завершення лікування в німецькій клініці "Шаріте" дав перше розлоге інтерв'ю російською мовою після 20 серпня, коли він був отруєний отрутою з групи "Новачок".