RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Українці вважають опитування Зеленського передвиборчою технологією, рішення якого не будуть виконуватися - Info Sapiens

За даними всеукраїнського опитування, проведеного компанією Info Sapiens 18-19 жовтня, лише 35% українців вірять у щирий намір президента дізнатися думку людей, а 51% вважають, що це лише передвиборча технологія для підвищення його популярності.

Про це йдеться на сайті InfoSapiens.

Майже половина українців - 49%, не довірятимуть результатам опитування. 44% - довірятимуть.

Водночас тільки 36% громадян вважають, що президент втілить рішення, які будуть прийняті за результатом опитування, а 54% висловили думку, що рішення не будуть виконані.

Згідно дослідження, 58% опитуваних погодяться або скоріше погодяться взяти участь в опитуванні, а 36% відмовляться. Найчастіше погодяться взяти участь виборці "Слуги народу" (81%) – відповідно, опитування найбільшою мірою відображатиме саме їх думку.

Вибірка дослідження складає 1000 респондентів. Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. З дослідження вилучена Автономна Республіка Крим, м. Севастополь, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%. Опитування проводилося 18-19 жовтня 2020 року.