RU  UA

У Зеленського розповіли, коли Рада буде голосувати за розгін КСУ

Під час засідання Верховної Ради 3 листопада депутати не голосуватимуть за невідкладний законопроект президента про відновлення довіри до Конституційного суду України.

Про це в ефірі Апостроф Live заявив представник президента України Володимира Зеленського в Конституційному суді (КСУ), нардеп "Слуги народу" Федір Веніславський.

"Він голосуватися в принципі завтра не може, тому що є певна Законом України "Про регламент Верховної Ради України" процедура розгляду законопроектів, навіть невідкладних. Для цього необхідно ще провести засідання Комітету Верховної Ради з питань правової політики, отримати висновок, який рекомендує його розглядати у Верховній Раді. Потім треба отримати альтернативні законопроекти до закінчення терміну", - уточнив він.

За словами депутата, навіть в разі скорочення процедури, голосування все одно неможливе 3 листопада.

"Тобто завтра ніякого голосування, на моє переконання, з точки зору дотримання вимог регламенту, бути не може. Воно може бути на цьому тижні, але навряд чи завтра", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Прийшов час діяти політично - представник Зеленського в КСУ Федір Веніславський