Росія пригрозила залишити ПАРЄ через оскарження її повноважень

Після того, як ПАРЄ підтримала ініціативу української делегації, якою та оскаржила повноваження делегації Росії в Асамблеї, делегат Парламентської асамблеї Ради Європи від Росії Леонід Слуцький заявив, що якщо повноваження РФ в ПАРЄ не підтвердяться в повному обсязі, делегація покине Страсбург і не братиме участі в сесіях Асамблеї.

Про це повідомляє "РИА Новости".

"Знову на просторі Ради Європи взяли гору подвійні стандарти і політизований підхід: в ПАРЄ оскаржені повноваження російської делегації з ініціативи України. Комісія з моніторингу буде готувати доповідь протягом 24 годин, який Асамблея повинна розглянути до кінця сесії і прийняти своє остаточне рішення", - заявив Слуцький.

Він додав, що якщо нічого не зміниться делегація РФ не братиме участі в сесіях ПАРЄ.

"У нашій позиції з цього питання нічого не змінювалося: якщо повноваження Росії в ПАРЄ не підтверджуються в повному обсязі, делегація покине Страсбург і не братиме участі в сесіях ПАРЄ. Ми не прийнятний ніяких протиправних обмежень і санкцій. Це суперечить самій природі парламентаризму. Сподіваюся, у Асамблеї вистачить здорового глузду не доводити до нової кризи відносини з Росією", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", 21 січня Європейський суд з прав людини ухвалив рішення щодо низки справ під час Революції Гідності. Суд звинуватив українську владу часів Януковича в порушенні прав людини.