RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Як Путін може помститися Україні за Медведчука: озвучено військовий сценарій

Відключення трьох загальноукраїнських телеканалів (NewsOne, ZIK та "112 Україна"), які пов'язують з кумом російського президента Віктором Медведчуком, може призвести до загострення військово-політичної ситуації навколо Донбасу.

Як йдеться в матеріалі "Апострофа", президент України Володимир Зеленський, прийнявши таке принципове рішення, пішов на жорсткий конфлікт з Медведчуком, який вважається головним представником Кремля в нашій країні.

Російське керівництво опинилося перед непростим вибором. Нічого не зробити у відповідь - означає проявити слабкість. Піти на загострення - є ризик нажити собі додаткові проблеми з європейцями і американцями, які і без того виникли на тлі вироку російському опозиціонеру Олексію Навальному.

"Не виключаю підвищення ставок в діалозі з Донбасу з боку РФ. Мова не про велику війну. Йдеться про загострення, які показали, що перемир'я (як його сприймає Володимир Зеленський) не працює зовсім. Це і зараз зрозуміло, але можливе щось більше. До такого розвитку подій потрібно бути готовими", - сказав на своєму каналі в YouTube політичний експерт Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич.

Керівник Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала зазначив, що реакція кремлівського керівництва буде залежати від того, наскільки їм насправді близький Віктор Медведчук.

"Ескалація на фронті можлива, якщо у Володимира Путіна і його оточення емоції переважать здоровий глузд. Серйозне загострення на Донбасі стане черговим підтвердженням того, що під санкції потрапили не просто приватні телеканали, а саме антиукраїнські пропагандисти. До того ж у нашій владі з'являться додаткові аргументи, щоб вимагати від Заходу посилення санкцій", - пояснив Бала.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Кум за кума: чи відповість Кремль на відключення каналів Медведчука.