Буде ще більш загострена ситуація: експерти розповіли, як Медведчук відреагує на санкції

На засіданні Ради національної безпеки і оборони України 19 лютого було прийнято рішення про введення санкцій відносно нардепа від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука. Експерти поділилися прогнозами, якою буде його відповідь.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Як зазначив керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, перший удар був по Медведчуку був по медіа-імперії, по голосу. А другий удар - по фінансовому паливу, структурам, через які могли надходити кошти з Росії. Вони могли йти на фінансування ОПЗЖ і інших російських структур.

"Заперечувати вони безсумнівно будуть, в тому числі в судах. В політичних структурах буде ще більш загострена ситуація. Збережеться ізоляція Медведчука: ОПЗЖ звичайно підтримає його, але нинішня ситуація на користь Бойко-Льовочкіна. Вони залишаються найбільш впливовою структурою - інформаційно, і фінансово" , - пояснив він.

При цьому зрозуміло, що активи в Росії залишаться поза юрисдикцією України. Однак майно і бізнес Медведчука в Україні та за кордоном опинився під серйозним ударом.

"Прогнозувати, хто переможе в судових спорах, які обов'язково почнуться, зараз жоден юрист не зможе. Але те, в чому я впевнений - процес цей затягнеться надовго. Багато чого буде залежати від того, як поводитимуться українські суди - в разі чого, Медведчук може піти і в міжнародний арбітраж, але це означає, що історія затягнеться на роки. Самі розумієте, це йому не на руку ", - зазначив адвокат з міжнародного права Юрій Федорович.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Другий удар по Медведчуку: чому Зеленський не збирається зупинятися