RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Складно сказати, як далеко зайде Росія: історик назвав головні загрози для світу

Відомий британський історик, журналіст і письменник українського походження, Девід Кіз перерахував небезпеки, які загрожують світу в тому числі і з боку Росії.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Може бути військовий конфлікт між Китаєм, союзниками США і, можливо, найбільш Сполученими Штатами", - сказав Девід Кіз.

За його словами, повністю дестабілізувати Європу здатна і зміна клімату. Тому що якщо кліматичні зміни сильно вдарять по Африці, там будуть неврожаї, надзвичайні погодні явища, розширення пустель, а потік африканських мігрантів через Середземне море зросте просто в неймовірних масштабах.

"Тоді ЄС не буде знати, що робити. Дуже важливо, щоб ЄС визначився, як він збирається впоратися з напливом мігрантів. Тут два питання - як допомогти Африці, щоб цього не сталося, і як тримати в полі зору африканських мігрантів в Євросоюзі, якщо катастрофа все-таки відбудеться ", - зазначив історик.

Він додав, що ще одним викликом є Росія з її спробою змінити сфери впливу, після холодної війни.

"І якщо у нас ослаблений Євросоюз чи НАТО, то це додає хоробрості Росії, щоб ризикнути і наробити дурниць. Це одна з головних причин чому Україна повинна відновити стабільність перш ніж можуть початися проблеми через 5-7 років. Ми не можемо передбачити, як далеко зайде Росія ", - резюмував Кіз.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Україні потрібна стабільність, тому що через 5-7 років Росія буде знову підривати ситуацію - англійський історик Девід Кіз.