RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Україна збирає термінове засідання ТКГ через загибель бійців на Донбасі

У п'ятницю, 26 березня, українська делегація в Тристоронній контактній групі на Мінських переговорах проведе екстрену внутрішню нараду через обстріл проросійських бойовиків позицій ЗСУ в районі Шумів, під час його загинули четверо українських військовослужбовців і двоє військових отримали поранення.

Про це йдеться в повідомленні української делегації для участі у Тристоронній контактній групі на власній сторінці у Facebook.

Як зазначається в повідомленні, 26 березня близько 14.00 на напрямку Шуми в результаті обстрілу противником позицій ЗСУ загинули четверо та поранено двоє військовослужбовців ЗСУ.

"Збройні сили України відкрили вогонь у відповідь згідно з пунктом є) Додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року", - додали в українській делегації для участі ТКГ.

В зв'язку з порушенням режиму припинення вогню з боку російських окупантів і загибеллю українських військових члени української делегації у п'ятницю, 26 березня, зберуться на екстрену внутрішню нараду.

Також українська делегація висловила щирі співчуття рідним та близьким військових, які загинули на Донбасі 26 березня.

Як повідомляв "Апостроф", в четвер, 25 березня, в районі селища Світлодарськ окупанти відкрили вогонь по позиціях українських військових з протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Нагадаємо, що 20 березня під час обстрілу позицій поблизу селища Шуми (район відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ") було смертельно поранено українського військового.