RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

WSJ розповів, чим США хочуть озброїти України і показав супутникові фото військ Путіна

На тлі стягування Російською Федерацією військ до кордону України адміністрація президента США Джо Байдена готує плани реакції на ймовірну агресію росіян. Вони будуть включати поставки Україні зброї та нові економічні санкції проти РФ.

Про це пише Wall Street Journal.

В Білому домі підготували пропозиції, які передбачають передачу Україні засобів протиповітряної оборони, протикорабельної та протитанкової зброї. Їх планують передати на підпис президенту Байдену разом з супутниковими знімками військових аеродромів та польових таборів росіян на кордоні з Україною та в окупованому Криму.

Знімки надані компанією Maxar Technologies, яка співпрацює з американським урядом. Керівник компанії Ден Яблонскі повідомив, що оприлюднив фото з власної ініціативи заради прозорості подій в регіоні.

На фото видно, що Росія перекинула в анексований Крим додаткові сили, зокрема, підрозділи ВДВ та літаки Су-30. Також зафіксовано мотострілецькі та бронетанкові підрозділи, штурмові вертольоти, димогенератори, розвідувальні безпілотники, глушильне обладнання та військовий госпіталь.

"Вони (РФ - "Апостроф") належним чином розгорнули різні елементи повітряних сил, які були б необхідні для встановлення повітряної переваги над полем бою та безпосередньої підтримки сухопутних військ", – прокоментував фото Філіп Брідлов, генерал ВПС США у відставці.

Він додав, що фотофакти вказують на те, що російські підрозділи не готові негайно нанести удар, однак, в той же час, Москва має безліч варіантів для військових дій.

За підрахунками американських чиновників, в Криму та поблизу України зараз перебуває 80 тисяч росіян. Це майже вдвічі перевищує розміщення там російських військ приблизно чотири тижні тому.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель знову закликав Росію до деескалації ситуації на кордоні з Україною і заявив про найбільше зосередження російських військ, яке коли-небудь було.