Україна може розірвати дипломатичні відносини: Кравчук назвав умову

Україна може розірвати дипломатичні відносини з Росією, якщо вона відмовиться від участі в "нормандському" і "мінському форматі".

Представники "нормандської четвірки" можуть провести зустріч в несподіваному місці

Про це голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук сказав в ефірі "4 каналу".

За його словами, питання про розрив дипломатичних відносин з РФ на сьогоднішній день не є першочерговою проблемою. Він зазначив, що крім неї в переговорах "нормандського формату" беруть участь багато країн.

"Коли Росія, уявіть собі, завтра відмовляється брати участь в "нормандському" і "мінському форматі", просто відмовляється, скаже: ми не хочемо, ми виходимо з тих форматів. Ось тоді негайно постає питання про необхідність розриву дипломатичних відносин. Негайно, на другий день , - підкреслив Кравчук.

Він заявив, що Україна повинна використовувати всі можливості, щоб відновити суверенітет і територіальну цілісність країни. Зокрема, мова йде про повернення Україні окупованого РФ Криму. Також потрібно робити кроки, щоб припинити війну на Донбасі.

Також читайте в матеріалі "Апострофа": Росія повинна або піти з Криму, або знайти воду. Вгадайте, що вони виберуть - Борис Бабін.