RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Рада прийняла важливі законопроекти по акцизу на алкоголь в Україні

Парламент планує змінити схему нарахування ставки акцизного податку на крафтове пиво. "За" відповідний законопроект №5118 проголосували 284 нардепа.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа" з Ради.

Законопроект пропонує зміни до Податкового кодексу. Планується змінити схему нарахування ставки акцизного податку на пиво для малих виробників пива відповідно до положень Директиви 92/83 / ЄЕС.

Ставка встановлюється на рівні 1,39 гривні на 1 літр пива.

Нардепи також взяли за основу законопроект №5119, "за" проголосували 290 парламентаріїв.

Проект визначає, що "дрібні виробники пива" - це суб'єкти господарювання (в тому числі іноземні, що діють через свої зареєстровані постійні представництва), які здійснюють за повним технологічним циклом виробництво пива в обсязі, що не перевищує 200 000 гектолітрів на рік.

Вони використовують приміщення, фізично відокремлені від території будь-якої іншої пивоварні і не виробляють пиво на підставі договору (ліцензії) на право використання торгової марки або виробничого процесу іншого виробника.

Для них встановлюється необмежений термін дії ліцензії на виробництво пива, вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових; скасовується обов'язкова атестація виробництва для виробників пива, вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових кожні п'ять років.

Нагадаємо, нардепи зробили перший крок до істотного очищенню українського законодавства.