RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Новий глава МОЗ анонсував масштабні кадрові зміни: кого чекає звільнення

Призначений Верховною Радою 20 травня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів про свої плани в роботі і анонсував кадрові зміни в МОЗі.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

За словами Ляшка, після його призначення в МОЗі буде звільнено 50% керівного складу відомства, зокрема, трьох з шести заступників міністра, а також буде сформовано склад колегії МОЗ.

"Вона буде складатися з великої кількості людей. Я не підбиратиму тільки тих, з ким мені комфортно. Попередньо, до роботи будуть залучені представники і міністерства, і ДП “Медзакупівлі”, і Центру громадського здоров’я, і Національної служби здоров’я України, і Академії медичних наук, і провідні спеціалісти. Також я хочу, щоб до колегії увійшло кілька сімейних лікарів, які працюють безпосередньо на первинці, а також лікарі з вторинки і високоспеціалізованої допомоги. Щоб мати всеохопну картинку", - розповів Ляшко.

Так. І далі вже профільні заступники працюватимуть зі своїми директоратами. Але в мене прохання було до всіх, з ким я вже проводив перемовини, в тому числі до заступників, які лишаються, щоб за період мого перебування на посаді був сформований сильний кадровий склад на рівні керівників директоратів і керівників експертних груп. Щоб незалежно від того, як змінюється політична ситуація, було правонаступництво і була історична пам'ять про те, що відбувається і куди рухається система охорони здоров’я.

Також він додав, що робота МОЗу буде спиратися на результати аудиту діяльності відомства.

"Є рішення Ради національної безпеки і оборони України, введене в дію наказом президента, яке ставить перед МОЗом завдання провести аудит. Створено робочу групу, її очолює міністр охорони здоров’я. Я вам скажу, що цей аудит був проведений боєм. Ми розпочали його у квітні – і тепер знаємо всі прогалини системи охорони здоров’я за рік. Ми перевірили всі проблемні питання в Програмі медичних гарантій, в організації управління в системі охорони здоров’я, в системі протиепідемічного захисту, в системі закупівель, оскільки є питання закупівель у плановому порядку, а є питання екстрених закупівель, які повинні вирішуватися швидко. Це передусім маски, ЗІЗи, вакцини", - зауважив Ляшко.

Очільник МОЗу додав, що центральною закупівельною організацією має стати ДП “Медичні закупівлі”.

Як повідомляв "Апостроф", 19 травня комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування підтримав призначення Віктора Ляшко главою МОЗ.