RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

У Білому домі назвали питання, які обговорять на переговорах в Женеві Байден і Путін

В Білому домі назвали попередній перелік питань, які планує обговорити президент США Джо Байден з президентом РФ Володимиром Путіним під час зустрічі у Женеві 16 червня.

Про це розповів старший директор по Росії та Центральної Азії Ради національної безпеки при Білому домі Ерік Грін в ході виступу по відеоконференції, організованої Центром нової американської безпеки.

За словами Гріна, президент Байден під час переговорів з Путіним підтвердить підтримку США територіальної цілісності України. Ще однією темою саміту стане ситуація в Білорусі.

"Ми обговоримо обмеження, які Росія наклала на нашу дипломатичну платформу. На порядку денному також будуть такі теми, як Іран, Північна Корея, Сирія, Афганістан, Арктика і зміна клімату. Ми будемо говорити про Білорусь і необхідність дотримання норм цивільної авіації, які, як ми бачимо, грубо порушувалися в останні тижні", - розповів Грін.

Також в Білому домі очікують, що президенти США і РФ витратять "неабияку кількість часу" на обговорення питань стратегічної стабільності.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Байден хоче зустрітися з Путіним, щоб обговорити питання ядерної угоди з Іраном.